Prajitura englezeasca

de xana in Prajituri, 17 Iul 2013 | 8958 vizualizari

 

Perfecta pentru ceaiul de la ora 17.00 :) Cu toate ca nu sunt fana a prajiturilor fara crema, aceasta imi place foarte mult pentru ca nu e uscata. Am combinat vreo 2 retete ca sa o fac pe asta si nu sunt sigura, dar cred ca se numeste Devonshire.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 200 g de curmale
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 3 linguri de sirop de zahar
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 10 g cafea instant
  • 50 g margarina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca:

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit.

Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.

Mixam margarina cu zaharul brun pana devine pufoasa, adaugam vanilia si ouale unul cate unul. Fara a ne opri din mixat, adaugam siropul de zahar si mai apoi un praf de sare si nucile macinate. Adaugam piureul de curmale si amestecam bine cu o spatula, apoi faina si praful de copt(cernute).

Punem compozitia in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul pre-incalzit la 200ºC pentru 45 de minute.

Intre timp se pregateste caramelul: Punem la foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Amestecam frisca si cafeaua. Cand caramelul e gata, turnam frisca toata o data peste el(cu grija sa nu ne stropim!) si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste.

Taiem feliute si servim `stropita` cu deliciosul caramel.

 

TIPS-URI

1

Siropul de zahar si piureul de curmale nu trebuie neaparat reci cand le adaugam in compozitie.

2

Se mai poate servi cu miere de albine in loc de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simona72 1

01.10.2013, 14:40

Ce bine arata!! Supre!!

Alina26 1

01.10.2013, 14:50

arata fenomenal!!!!

xana 1

01.10.2013, 15:07

Multumesc, fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de caramel si nuca